Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2023 Cuma

Öğrencimiz, Milli Sporcu Mert İlbars Avrupa Üçüncüsü Oldu

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Mert İlbars, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stilde bronz madalyanın sahibi oldu.

Romanya’da düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 60 kiloda mindere çıkan Mert İlbars, Gürcü rakibini 10-0 teknik üstünlükle yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, milli güreşçimiz Mert İlbars’ı tebrik ederek “Ülkemizi, Avrupa Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil ederek bronz madalya kazanan öğrencimiz, milli sporcumuz Mert İlbars ile gurur duyuyoruz. Başarılarına bir yenisini eklemesinden dolayı gönülden kutluyorum. Katılmaya hak kazandığı dünya şampiyonasında da ülkemizi, Çorum’u ve Hitit Üniversitesini en iyi şekilde temsil ederek göğsümüzü kabartacak yeni başarılarla döneceğine yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.