Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi

Hitit Üniversitesi, İhtisas Alanındaki Gıda Sektörüne Yönelik Çalışmalarını Sürdürüyor

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, misyon odakları arasında yer alan gıda endüstrisine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda sektörü içerisindeki firmalarla yakın işbirliği içerisinde bulunan Hitit Üniversitesi, planlanan projelere dair fikir alışverişinde bulunmak üzere Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD) ve girişimcilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Baykam: “Biyoteknoloji laboratuvarımızla gıda endüstrisine katma değer sağlamayı hedefliyoruz” 

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği ve girişimcilerle yapılan görüşmenin üniversitemizin ihtisaslaşma alanındaki araştırmalarına ve sektör işbirliklerine önemli katkılar sunacağını ifade ederek “İhtisaslaşma alanımız kapsamında yer alan gıda alanındaki araştırma-geliştirme ve ürün-geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmek üzere biyoteknoloji laboratuvarımızın alt yapısını tamamladık ve büyük aşamada kurulumu tamamlandı. Laboratuvarımız ile birlikte başta Çorum’a ve bölgemize olmak üzere ülkemizdeki gıda endüstrisine katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Dr. Serttaş: “Hitit Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz”

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği Başkanı Dr. Samet Serttaş, derneğin faaliyetleri ve gıda sektörü hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasının devamında Hitit Üniversitesi hakkında görüşlerini paylaşan Dr. Serttaş, “Hitit Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bugün, laboratuvarları gezdikten sonra da yeterli araştırma alt yapısının olduğunu gördük. Hitit Üniversitesi, gerçekten büyük bir potansiyele sahip” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen program, gerçekleştirilen söyleşi ile sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube