Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi

Sektör Kampüste Programında İmzalar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın Katılımıyla Atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi'ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı‘nı tanıttı.

Gerçekleştirilen tanıtım ve imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve program paydaşı üniversitelerin rektörleri ile program paydaşı firmaların temsilcileri katıldı.

Bakan Varank, programın teknoloji ekosistemindeki gelişmeleri öğrencilerle buluşturacağına ve önümüzdeki dönemde yetişmiş insan kaynağı kapasitesini ciddi oranda artıracağına işaret ederek, şunları söyledi:

“İş dünyasıyla iç içe eğitimleri içeren Sektör Kampüste Programı ile özel sektör firmaları üniversitelerde kredili dersler açıyorlar. 14 hafta süren bu dersler sayesinde iş dünyasındaki bilgi ve tecrübe bizzat özel sektörde çalışan profesyoneller eliyle öğrencilerimize ulaştırılmış oluyor. 2023 bahar döneminde de 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş şirket iş birliğinde yeni eğitimler başladı. Öğrencilerimiz sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blokzincirden kuantum hesaplamaya, Java’dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar 36 farklı başlıkta en güncel eğitimleri alıyorlar. Şu ana kadar ulaştığımız bin 500’ü aşkın öğrenci eğitimlerinin ardından staj imkânı da yakalayacak. Sektör Kampüste Programı‘nı ilk sunduklarında da çok beğenmiştim. Çünkü günümüzde artık sabit modellerin kaybolacağına, dinamik modellerin ise başarıyı yakalayacağına yürekten inanıyorum. Şüphesiz Sektör Kampüste Programı yenilikçi ve dinamik eğitim modeliyle öne çıkarak, insan kaynağımızın dönüşümüne öncülük edecek”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu da Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla ve güçlü teknoloji ekosistemi ile küresel ölçekteki iddiasını büyütmeye devam ettiğini kaydederek, “Teknoloji ekosistemindeki aktörlerimize önemli görev düştüğü kanaatindeyiz. Sahip oldukları teknoloji birikimlerini sahadan uygulama senaryoları üzerinden, büyük ve nitelikli uzman havuzları eliyle özelikle üniversite öğrencilerimizle buluşturmaları gerektiğine inanıyoruz.“ diye konuştu.

İmzalar Atıldı

Sektör Kampüste Programına katkı veren 20 paydaş firmanın temsilcileri ile 20 paydaş üniversitenin rektörleri, iş birliği protokolünü imzaladı.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile Yongatek Genel Müdürü Ali Baran arasından protokol imzalandı.

Ülkemizden toplam 20 üniversitenin seçildiği programda, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan tek üniversite olarak programa dahil oldu.

Program Paydaşı Üniversiteler

1. Karadeniz Teknik Üniversitesi

2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi

3. İstanbul Teknik Üniversitesi

4. Atatürk Üniversitesi

5. Hitit Üniversitesi

6. Ankara Üniversitesi

7. Gazi Üniversitesi

8. Sakarya Üniversitesi

9. Erciyes Üniversitesi

10. Çukurova Üniversitesi

11. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

12. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

13. Pamukkale Üniversitesi

14. Gebze Teknik Üniversitesi

15. Kocaeli Üniversitesi

16. Dicle Üniversitesi

17. Dokuz Eylül Üniversitesi

18. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

19. Koç Üniversitesi

20. Sabancı Üniversitesi

Program Paydaşı Firmalar

1. Kariyer.Net

2. OBSS Teknoloji

3. Ziraat Teknoloji

4. Cezeri

5. Turkcell

6. Yongatek

7. Ulak Haberleşme

8. Aselsan

9. Tusaş

10. Barikat

11. Profelis

12. Tübitak (MAM, Bilgem, Butal, UME, Uzay, ULAKBİM)

13. TSE

14. Türk Patent ve Marka Kurumu

15. STM

16. Aspilsan

17. Türksat

18. Arçelik

19. SAS

20. BAYKAR


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube