Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi

Akademi Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hitit Üniversitesinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma hizmet, uluslararasılaşma ve kurumsal kapasite kapsamında başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla ilk kez düzenlediği Akademi Başarı Ödülleri Töreninde akademisyenlere ödül ve plaketleri verildi.

Törende, 2020 yılından sonra kurulan ofislerde görev alarak Hitit Üniversitesinin çalışmalarına değer katan akademisyenlere de teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ethem Erkoç Konferans Salonunda düzenlenen törene Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, rektör yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, dekanlar, müdürler ve akademisyenler ile üniversite idari personeli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Öztürk “Akademik başarısıyla üniversitemize katkı sunan değerli çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”

İlk kez böyle bir organizasyonda bir araya geldiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Çok başarı hikayeleri, bireysel anlamda gayretler, güzel emekler ve bunların sonucunda başarılarına yeni başarılar ekleyen bilim insanlarının olduğu bir üniversitedeyiz. Yavaş yavaş büyüyen butik bir üniversiteden artık büyüyen bir üniversitedeyiz. Bu tür başarı hikayelerini taçlandırırken iki tür süreç yürütülüyor. Birincisi başvuru esaslı başarı ödülleri bir de başvuru alınmadan kaynaklardan alınan veriler ve bu verilerin derlenerek toparlanmasıyla yürütülen süreç. Biz ikinciyi tercih ederek YÖKSİS üzerindeki bilgileri kontrol ederek verilerin Web of Science ve Scopus’ta değerlendirmeleri teyit etmek kaydıyla verilerin tamamını taradık ve değerlendirmeler buna göre yapıldı. Bireysel, birim ve bölümlerin bulunduğu kategoriler var. Topluma hizmet alanında da diğer bir kaynağımız, Hitit Üniversitesi Eylem Planı oldu. Dolayısıyla bu kaynaklarımızda akademisyenlerimizi, üniversitemizin başarısına ne kadar atkı sunduğuna, üniversitemizin tanınırlığına, itibarına ve bilim camiası içerisindeki yerini daha belirgin hale getiresine katkıda sunmuş olduğunu tespit etmiş olduk. Akademik başarısıyla üniversitemize katkı sunan değerli çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum. Burada olduğunuz ve bu akşamı bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

12 Kategoride 49 Ödül Verildi

Hitit Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Akademi Başarı Ödülleri Töreninde bilimsel yayın, patent/faydalı model, topluma hizmet, üniversite tanıtım gibi alanlarda belirlenen 12 kategoride başarılı çalışmalar yapan akademisyenlere 49 ödül verildi.

İşte verilen ödüller ve hak kazanan akademisyenler ile birimler:

Ulusal veya Uluslararası Kurumlar Tarafından Üniversite Adına Tescillenmiş/Onaylanmış ve Yayımlanmış Patent, Faydalı Model/Endüstriyel Tasarım Kategorisi

Doç. Dr. Selen Özakar Akca

Mekanik Ventilatöre Bağlı Çocuk Emziği

Dr. Öğr. Üyesi Bilgehan Tozlu

Elektronik Burun Kullanılarak Kişinin Nefes Bilgisinden Kalp Krizi Teşhis Metodu

Makine ve İmalat Teknolojileri İhtisaslaşma Alanında Sanayi İle İşbirliği İçinde Geliştirilen Ticari Potansiyele Sahip Ürün Kategorisi

Prof. Dr. Dursun Ali Köse

Gıda Takviyesi Hammaddesi Olarak Borik Asit Katkılı Kondroitin Sülfat Kimyasal Yapısı ve Üretim Yöntemi

Doç. Dr. İbrahim Bilici

Gıda Değirmenlerinde Kullanılmak Üzere Akrilik Bazlı Taşıma Hattı İmalatı ve Prototip Reaktör Üretimi

Doç. Dr. Fatih Işık