Yayınlanma Tarihi: 05 Nisan 2023 Çarşamba

Hitit Üniversitesi Öğrencileri, Güreş Şampiyonasından 2 Altın ve 3 Bronz Madalya ile Döndü

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Ünilig Güreş Şampiyonasından 2 altın ve 3 bronz madalya ile döndü.

Hitit Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Güreş Şampiyonasında önemli bir başarı ortaya koydu. Şampiyonada 2 altın ve 3 bronz madalya kazanan sporcularımız, takım halinde Türkiye dördüncüsü oldu.

Hitit Üniversitesinde 87 kiloda Samet Yaldıran ile 79 kiloda Mertcan Damatoğlu kendi sıkletlerinde tüm rakiplerini geçerek altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada mücadele eden Vural Aslan 92 kiloda, Mikail Akbaş 97 kiloda ve Himmet Sandıklı 60 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, yaptığı açıklamada, madalya kazanan öğrencilerimizi tebrik etti.

Hitit Üniversitesi öğrencilerinin son dönemde spor organizasyonlarında önemli başarılar elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, “Üniversitemizi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra spordan kültür sanata, sağlıktan topluma hizmet faaliyetlerine kadar birçok alanda öne çıkaracak her çalışmaya gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yolda ilerleyen öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Bundan sonraki müsabakalarda daha da başarılı sonuçlar elde edeceklerine yürekten inanıyorum. Sporcularımızı ve onları hazırlayan akademik kadromuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı

.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube