Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba

Hitit Üniversitesi, Taekwondo Türkiye Şampiyonasında Türkiye Üçüncüsü Oldu

Hitit Üniversitesi, Ünilig Taekwondo Türkiye Şampiyonasında poomse kategorisi erkeklerde Türkiye üçüncüsü oldu.

Hiti Üniversitesi öğrencileri, spor alanında elde ettikleri başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor. Hitit Üniversitesi öğrencileri, mücadele ettikleri Ünilig Taekwondo Türkiye Şampiyonasında iki bronz madalya kazandı.

Bartın Üniversitesi ev sahipliğine düzenlenen Ünilig Taekwondo Türkiye Şampiyonasına takım halinde katılan Hitit Üniversitesi, poomse kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Şampiyonada Hitit Üniversitesini Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Tufan Eser, Atalay Karaburan ve Hikmet Gülnar temsil etti.

Şampiyonadaki bir diğer başarı ise kyorugi branşında 54 kiloda mücadele eden Mohsen Sabourimanesh’ten geldi. Mohsen Sabourimanesh, branşında Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Öğrencileri ve teknik ekibi tebrik eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, spor organizasyonlarında Hitit Üniversitesinin başarılarının artarak devam ettiğini söyledi.

Şampiyonalara katılan öğrencilerin elde ettikleri başarılarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Taekwondo Türkiye Şampiyonasında mücadele eden öğrencilerimizi ve hocalarımızı gönülden tebrik ediyor, bizleri gururlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarının artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.