Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba

Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu İkmal İnşaatı Yer Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Toplam kapalı alanı 5 bin 692 metrekare olan Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu ikmal inşaatı yer teslim töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Av. Yusuf Ahlatcı ve Av. Oğuzhan Kaya, MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, üniversitemiz personeli ve İskilip halkı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul eden İskilip Meslek Yüksekokulu’nun 5 program ve 387 öğrenci ile eğitim-öğretime devam ettiğini söyledi.

İskilip MYO inşaatı hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “2017 yılı itibari ile belediye encümeninin kararıyla yer teslimi yaparak yeni binamızın ilk haliyle üniversitemize teslimi yapılmıştı. Akabinde hemen bir güçlendirme ihalesine çıkılarak 2021 Mart ayında binamızın güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. 2021 Mart ayı itibari ile üniversite olarak hemen hemen her yıl yatırım programlarımız arasına öncelikli olarak İskilip’in bu özel girişimini tamamlamak ve güzel bir meslek yüksekokulu binamızı İskilip’e ve üniversitemize kazandırmak için büyük gayret sarf ettik. Ancak yaşadığımız pandemi ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından imkanlarda kısmi daralma oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde gerek Milletvekilimiz Oğuzhan Kaya, diğer Milletvekillerimiz ve Valiliğimizin destekleriyle bütçemizin yarıdan fazlası temin edildi. Geriye kalan miktarı sayın Valimizin nezaretinde İskilip Kaymakamlığımız, il özel idare üzerinden bir miktar daha destek vermiş oldu. Bütçenin tamamlanması gereken kısımda Cumhurbaşkanlığı Stratejik Bütçe Başkanlığımız tarafından sağlandı. Bu şartlarda ilk ihale imkânı ortaya çıktı ve üç ay içerisinde süreç çok hızlı yürütülmüş oldu. Bugün, ihalesi yapılan binamızın yüklenici firmamıza yer teslimini yapıyoruz. 5 bin 692 metrekare alanda, dört katlı muazzam bir meslek yüksekokulu İskilip’e ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

İskilip Meslek Yüksekokulu inşasının çözüme kavuştuğunu dile getiren Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, MYO hizmet binasının yapımında verdikleri desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Milletvekili Oğuzhan Kaya ile tüm yetkililere teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Av. Yusuf Ahlatcı ve Av. Oğuzhan Kaya ile MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı da İskilip MYO binasının hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ise İskilip'e gerçekleştirdiği ilk ziyarette gündeme getirilen ilk konunun İskilip MYO binası olduğunu hatırlatarak, “İlk geldiğimiz günden beri buranın bitirilmesi, tekrar eğitim öğretime açılması gündemimizde oldu. 2022 yılında Gençlik ve Spor Bakanımızın başkanlığında, milletvekilimiz Oğuzhan Kaya öncülüğünde Spor Toto, Valilik ve Stratejik Bütçe Başkanlığının katkılarıyla bugüne geldik. İnşallah hep beraber buranın açılışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube