Yayınlanma Tarihi: 08 Mayıs 2023 Pazartesi

Judo’da Türkiye Şampiyonluğu ve Üçüncülüğü Hitit Üniversitesinde

Hitit Üniversitesi, Ünilig Judo Türkiye Şampiyonası Kata kategorisi erkeklerde Türkiye Şampiyonu, kadınlarda Türkiye üçüncüsü oldu.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Sinop’ta düzenlenen Ünilig Judo Türkiye Şampiyonasında takım olarak birincilik ve üçüncülük kupasını kaldırdı.

45 üniversiteden 200’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada Hitit Üniversitesi öğrencileri, bireysel olarak ise 2 altın ve 3 bronz madalya kazandı.

3-5 Mayıs 2023 tarihlerinde Sinop Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada Hitit Üniversitesi öğrencilerinden İbrahim Bolat ve Engin Tosun, Erkek Kata kategorisinde Türkiye Şampiyonu, İrem İstanbullu ve Şeyma Yağlı, Kadın Kata kategorisinde Türkiye Üçüncüsü oldu. 60 kg sıkletinde mücadele eden İbrahim Bolat ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, spor organizasyonlarında Hitit Üniversitesinin başarılarının devam ettiğini söyledi.

Hitit Üniversitesi öğrencilerinin farklı branşlarda önemli başarılar elde etmeye devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, “Judo Şampiyonasında ter döken öğrencilerimiz ile hocalarımızı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin mücadelelerini Türkiye şampiyonluğu ve üçüncülükle taçlandırmaları gurur verici. Hepsini kutluyorum” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube