Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2023 Salı

Canlı Yayınla Laparoskopik Cerrahi Kursu Verildi

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı, bir ilke daha imza attı. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyathaneden canlı yayınla laparoskopik cerrahi kursu verildi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı, Çorum’da ilk defa “Laparoskopik Canlı Cerrahi Kursu” düzenleyerek ameliyatın canlı olarak katılımcılar tarafından izlenebilmesini sağladı.

Minimal İnvaziv Derneğiyle ortak olarak düzenlenen canlı kurs ile 5 farklı ilden araştırma görevlisi, uzman ve akademisyenlerin laparoskopik eğitimlerine katkıda bulunuldu.

Kurs kapsamında laparoskopik cerrahi hakkında teorik bilgiler aktarılmasının ardından ameliyathaneye bağlanılarak Hitit Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemil Aydın’ın yaptığı laparoskopik operasyon, salonda canlı olarak takip edildi.

Gerçekleştirilen kurs hakkında açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Murat Baykam, şehrimizde ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik canlı cerrahi kursunun oldukça interaktif ve verimli geçtiğini ifade ederek Hitit Üniversitesinde bu tür faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Prof. Dr. Baykam, Üroloji Anabilim dalının bölgede kanser cerrahisi, laparoskopik (kapalı) ameliyatlar ve taş cerrahisinin rahatlıkla yapılabildiği önemli bir merkez haline geldiğinin de altını çizdi.

Çok sayıda araştırma görevlisi, uzman ve akademisyenin katılımıyla düzenlenen canlı cerrahi kursunun açılışına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı ve Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir katıldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube