Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hitit Anne Üniversitesi Yeni Mezunlarını Verdi

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi 2024 yeni mezunlarını verdi. Anne Üniversitesini başarı ile tamamlayan 65 kadın, kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Bu yıl Çorum Valiliği ile Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığı işbirliğinde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesi 2024 tamamlandı.

Hitit Üniversitesi akademisyenlerinin eğitim verdiği Anne Üniversitesini başarıyla tamamlayan 65 anne ve anne adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesinin, üniversitelerin topluma hizmet alanındaki etkinliklerine güzel bir örnek olduğuna işaret etti.

Benzer isimlerde etkinlikler yapıldığını ancak Hitit Anne Üniversitesi kadar dolu içerikli, hedefe uygun az sayıda etkinlik olduğunu ifade eden Baykam, şimdiye dek Anne Üniversitesinden 200'e yakın mezun verdiklerini bildirdi.

Anne Üniversitesinin temel amacının kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu anlatan Baykam, “Aile içi iletişim, ebeveynlik, çocuklarla iletişim gibi konularda destek vermekti. Anne Üniversitesi öğrencileri gördükleri eğitimle hayatlarında iyileştirme sağlayacak kazanımlar elde etmekte, bunun yanı sıra bilimsel deneyimlerini artırdıklarını çağımız bilgi kirliliği içerisinde doğru bilgiye ulaşmanın yolunu öğrendiklerini fark etmekte bunu bize geri dönüş olarak bildirmekteler. Ailenin eğitimi içinde önemli bir kaynak olan annelerimizin doğru bilgiye bilimsel yöntemlerle ulaşması toplumunda topyekün eğitilmesine vesile olmaktadır” dedi.

Törende konuşan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da 3 kez kent merkezindeki kadınlara yönelik uygulanan programı bu kez 4 ilçeye yönelik düzenlediklerini söyledi.

Anne ve anne adaylarının Anne Üniversitesine katılarak çok güzel bir iş yaptıklarını belirten Dağlı, günlük hayatta karşılaşılan çok önemli konulara ilişkin eğitim verildiğini dile getirdi.

Akademisyenlerle içten, samimi bir program yürütüldüğünü anlatan Dağlı, bundan sonra da farklı isim ve konseptlerle benzer eğitim programlarının yapılmasını temenni etti.

Vali Dağlı, Anne Üniversitesine katkılarından dolayı Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezine, eğitim veren Hitit Üniversitesi akademisyenlerine ve destek veren Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığına teşekkür ederek, programa öğrenci olarak katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan anne ve anne adaylarını tebrik etti.

Törende ilçe grupları adına konuşan kursiyerler de Anne Üniversitesinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Anne ve anne adaylarından oluşan koronun seslendirdiği müzik dinletisi ve resim sergisinin ardından diplomalarını alan anne ve anne adayları kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Düzenlenen törene Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür, Bayat Kaymakamı Seher Söyler, Boğazkale Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Laçin Kaymakamı Emre Konak, Boğazkale Belediye Başkanı Adem Özel, Laçin Belediye Başkanı Mustafa Toydemir, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eşref Savaş Başçı katıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube