Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2024 Pazar

Hitit’te 15 Temmuz Gecesi Yaşananlar ve Akıncı Davası İzlenimleri Konuşuldu

Hitit Üniversitesinde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Naim Çiçekler ve 15 Temmuz Gazisi, 15 Temmuz davası avukatlarından Av. Burhan Özkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Gecesi Yaşadıklarımız ve Akıncı Davası İzlenimleri” konulu söyleşi düzenlendi.

Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşinin açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “15 Temmuz, üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarımızda diri kalan, diri kalması gereken bir gün.” dedi.

“15 Temmuz’u gelecek nesillerimize aktarmak, akıllarda tutmak hepimizin boynumuzun borcu olduğuna inanıyorum.” diyen Rektör Öztürk, ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da Valilik uhdesinde Çorum Belediyesi ve kurum ve kuruluşların işbirliğiyle anma etkinlikleri düzenlendiğini ifade etti.

Üniversite olarak hangi alanda olursa olsun topluma hizmet faaliyetlerinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

“Bu maksatla, o gece yaşananları ilk ağızdan dinlemek, devam eden süreçte 15 Temmuz’un adli boyutunu aktarabilmek üzere anlamlı bir söyleşiye ev sahipliği yapıyoruz. Asil Milletin ferdi olmanın şerefini ve onurunu yaşadığımız 15 Temmuz’u unutmayacağız; unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen vatan evlatları başta olmak üzere vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması için etkinlikler yaptıklarını ifade ederek “Bu önemli program için Hitit Üniversitemize teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise konunun bilimsel olarak ele alınmasından dolayı bu söyleşi programını önemsediklerini belirterek "15 Temmuz gecesi vatan ve bayrak uğrana canlarını feda eden 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah ülkemize, milletimize böyle günleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

TBMM adına darbe girişimi davalarına avukat olarak katılan, 15 Temmuz gazisi Burhan Özkaya, konuşmasında, FETÖ'cülerin kumpası yapmayı, birbiriyle örtüşmeyen olayları mizansen yaparak örtüştürmeyi çok iyi bildiklerini söyledi.

Akıncı Üssü davası ile terör örgütü FETÖ'yü tanıdığını belirten Özkaya, 485 sanığın ifadelerini dinlediğini, örgüt mensuplarının herkesin bildiği halleri ve bir de kripto kişiliklerinin olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Akıncı Üssü davasında yargılanan imamların çelişkili ifadeler verdiğini örneklerle anlatan Özkaya, "4 tane sivil imam. Hepsinin FETÖ'yle geçmişte bir bağlantısı var. Hepsi Akıncı Üssü ve civarında yakalandı ama 'Bu darbe tiyatro, bu darbe gerçek değil.' diyorlar." diye konuştu.


Darbe girişiminin saat 03.00 yerine saat 21.00 sıralarında yapılmasından dolayı, "tiyatro" benzetmesi yapıldığını vurgulayan Özkaya, bir helikopter pilotu binbaşının yaşananlardan rahatsız olup MİT'e durumu anlattığını, FETÖ'cülerin darbe girişiminin açığa çıkmasından ötürü daha erken harekete geçmek zorunda kaldığını kaydetti.

Özkaya, "Darbe girişimine 'tiyatro' demelerinin sebebi aslında kendilerini darbenin dışında tutmaya çalışmaları." ifadesini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube